HOME · NOUTATI · PROFIL · PROIECTE · CONTACT       
Arhimus Arhitectura Sibiu

 
         

Proiect "Restaurare, amenajare Restaurant MAX" , Str. Ocnei, Nr.22, Sibiu

Categorii Proiecte
Proiect Restaurare, amenajare Restaurant MAX , Str. Ocnei, Nr.22,  Sibiu [ Restaurare, reabilitare ]
Corpurile de clădire ce constituie obiectul acestui proiect, fac parte dintr-o grupare de patru entităţi, toate aparţinând de aceeaşi adresă, strada Ocnei nr. 22. Cu latura lungă la stradă de găseşte corpul A, posibil cel mai vechi dintre cele patru, şi de aceea cel mai valoros dintre ele. În continuarea acestuia, alipit pe latura estică se află corpul B, compus se pare din două construcţii edificate în perioade diferite. În continuarea acestuia din urmă, tot către est se află corpul C iar in fundul curţii se găseşte corpul D, edificat în sec. XX.
Din punct de vedere al datării, se poate afirma ca există părţi de clădire edificate în perioada goticului timpuriu (sec. XIV), în special timpanul sudic al corpului A, în care se citesc urmele zidăriei în trepte, caracteristice acestei epoci. O serie de alte elemente situează clădirea în diverse epoci, îngreunând emiterea unei ipoteze clare.
S-au realizat măsuri complexe de restaurare a tuturor elementelor de valoare(planşee pictate, tencuieli de epocă, pictură de frescă) concomitent cu refuncţionalzarea spaţiilor interioare, bistro la parter si restaurant la etaj, avand caracter de lux. Toate spatiile interioare au fost unificate prin redeschiderea unor goluri de uşi existente blocate. În fundul curţii sub terasa existenta s-a propus edificarea unui nou corp de cladire (subsol inalt), cuprinzand spatii pentru depozitare, camere frigorifice, centrala termica.

Indicatori tehnici ai construcţiei:
- regim de înălţime: P+1E
- înălţimea la cornişă: 5,65 m
- înălţimea totală: 14,07 m
- suprafaţa construită desfăşurată: 915 mp
- suprafaţa utilă desfăşurată: 628,67 mp

Proiect finalizat

Adresa: Str. Ocnei, Nr.22, Sibiu
imagini proiect:
Sala de mese, parter Sala de mese, parter Sala de mese, etaj Sala de mese, etaj Plafon cu grinzi pictate Faţada principală Faţada curte Detaliu- faţada curte Detaliu- faţada curte


 
   
    HOME · NOUTATI · PROFIL · PROIECTE · CONTACT       
    © 2007 - 2018 Arhimus Toate drepturile rezervare. realizat de hostvision.ro
   
    Web Design CityMaps HostVision