HOME · NOUTATI · PROFIL · PROIECTE · CONTACT       
Arhimus Arhitectura Sibiu

 
         

Proiect "Reabilitare, amenajare şi extindere Teatru pentru Copii şi Tineret - GONG", Sibiu

Categorii Proiecte
Proiect Reabilitare, amenajare şi extindere Teatru pentru Copii şi Tineret - GONG, Sibiu [ Restaurare, reabilitare ]
Cladirea se află īn zona centrală a oraşului, fiind totodată componentă a rezervaţiei de arhitectură a Sibiului.Imobilul aparţine unei perioade relativ recente, prima jumătate a secolului XX şi a funcţionat iniţial ca o sală de sport iar īn ultimii 50 de ani a fost adaptată pentru funcţiunea de teatru şi cinematograf.
Pentru asigurarea unui confort minim cerut de programul de arhitectură, īntreg complexul a necesitat intervenţii structurale şi de cosmetizare, dar şi o serie de extinderi şi refuncţionalizări.
Dificultatea intervenţiei a constat īn adaptarea unei construcţii existente la o funcţiune nouă şi complexă, cu modificări minime. De asemenea, situarea īn cadrul zonei protejate a generat o serie de constrāngeri.
Clădirea cuprinde două săli de spectacole, săli de repetiţie, ateliere scenografie şi anexe. La exterior propunerea noastră s-a concretizat īntr-o reformulare a faţadelor prin integrarea īn contextul istoric, utilizarea relaţiei plin-gol caracteristică şi implicit renunţarea la imaginea unei faţade interbelice slab susţinute din punct de vedere estetic. Pentru crearea unei identităţi īn cadrul oraşului am optat pentru realizarea unei cortine care subliniază volumul săliilor de spectacole, cortina executată din lamele verticale din lemn, pe care se profilează sigla insituţiei. Am realizat de asemenea şi o legătură mult mai susţinută cu piaţeta din faţă prin construirea unei extensii cu rol de spaţiu de primire, care delimitează un foaier exterior de unul interior.

Indicatori tehnici ai construcţiei:
- regim de īnălţime: S+P+2E
- īnălţimea la cornişă: 11,76 m
- īnălţimea totală: 17,03 m
- suprafaţa construită desfăşurată: 2290 mp
- suprafaţa utilă desfăşurată: 1787,34 mp

Proiect finalizat

Adresa: Str. Al. Odobescu, Nr.4, Sibiu
imagini proiect:
Fatada principala Fatada principala, detaliu Sala spectacole, parter Sala spectacole, parter


 
   
    HOME · NOUTATI · PROFIL · PROIECTE · CONTACT       
    © 2007 - 2017 Arhimus Toate drepturile rezervare. realizat de hostvision.ro
   
    Web Design CityMaps HostVision